ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο σύλλογος μας προχωρά σε παύση των προπονήσεων όλων των τμημάτων για μία εβδομάδα.
Ο Δήμος Σερρών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας για μία εβδομάδα προχωρά στα εξής μέτρα:
-Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
-Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.
-Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.
-Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Σε live streaming από το επίσημο κανάλι της Ε.Ο.ΠΕ. στο Youtube θα μεταδοθούν οι αγώνες της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κοριτσιών Κ20 στο κλειστό γυμναστήριο Μαρκόπουλου. Oι φίλοι του Βόλεϊ μπορούν να παρακολουθήσουν και τους έξι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, σε παραγωγή του SportStats.gr.

Το πρόγραμμα του πανελληνίου κοριτσιών Κ20

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου - 1η αγωνιστική

17.00: Α.Π.Σ. Ναύαρχου Βότση - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
20.00: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Σ.Π. Απόλλων

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου - 2η αγωνιστική

17.00: Α.Σ.Π. Απόλλων - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
20.00: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Π.Σ. Ναύαρχου Βότση

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου - 3η αγωνιστική

14.00: Α.Π.Σ. Ναύαρχου Βότση - Α.Σ.Π. Απόλλων
17.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil - Π.Α.Ο.Κ.

 

Πηγή:http://www.volleyball.gr/anaptuxh/panellhnia/article/6105/se-live-streaming-apo-thn-e-o-pe-h-telikh-fash-tou-panellhniou-protathlhmatos-koritsion-k20?fbclid=IwAR0oN59-ihOkraCVsAZ1xPOB7-Z3p2bZY9U1k5qf4pd2yMFhrHcr73aHycc

Βόλεϊ για όλους μόνο στην Ελπίς Σερρών Σερρών!
Τμήματα μη αγωνιστικά!
Τμήματα αγωνιστικά!
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Ξεκινάμε 31 Αυγούστου στο κλειστό Ομόνοιας ΟΒΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6938444878 κα. Γεωργία

Η πετοσφαίριση (volleyball) είναι ένα άθλημα το οποίο περιλαμβάνει άλματα και προσγειώσεις, απότομες μετακινήσεις κι αλλαγές κατεύθυνσης, πτώσεις στο έδαφος και χτυπήματα της μπάλας από μεγάλο ύψος, επιβαρύνοντας πολλαπλές αρθρώσεις και μυϊκές ομάδες των αθλητών. Παράλληλα απαιτεί υψηλή τεχνική, ευστροφία και τακτική.
 

Οι κυριότεροι τραυματισμοί μπορούν να διαχωριστούν σε οξείες κακώσεις και στα σύνδρομα υπέρχρησης – υπερεπιβάρυνσης.
Στις οξείες κακώσεις κατατάσσονται :

1. Κακώσεις της ποδοκνημικής άρθρωσης, με το διάστρεμμα να αποτελεί σαφώς το συχνότερο τραυματισμό στο άθλημα. Προκαλείται συχνότατα κατόπιν προσγείωσης πάνω σε πόδι συμπαίκτη ή αντιπάλου. Σε κάκωση εντός 6μήνου αυξάνει 9,8 φορές ο κίνδυνος να συμβεί νέο διάστρεμμα (Bahr 1997). Για το λόγο αυτό απαιτείται η χρήση προστατευτικού νάρθηκα 6-12 μήνες μετά τον τραυματισμό.

2. Ρήξη του αχίλλειου τένοντα. 

Χρόνιες ή υποτροπιάζουσες τενοντίτιδες, επανειλημμένες εγχύσεις κορτιζόνης στον τένοντα και η βράχυνση των μυών της γαστροκνημίας ευνοούν τον συγκεκριμένο τραυματισμό. Συχνότερα συμβαίνει σε αθλητές με ελλειπή προετοιμασία – ενδυνάμωση και ηλικία άνω των 35-40 ετών.

3. Κακώσεις του γόνατος. 

 6-8% των τραυματισμών στην πετοσφαίριση αφορούν την άρθρωση του γόνατος. Πέρα από τις κακώσεις των μηνίσκων και του έσω πλάγιου συνδέσμου, κυριότερος τραυματισμός είναι η ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου του γόνατος. Μηχανισμός κάκωσης η κακή, εκτός ισορροπίας προσγείωση στο ένα πόδι. Συμβαίνει πολύ πιο συχνά στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, απαιτεί συνήθως χειρουργική αποκατάσταση για την επάνοδο στην αγωνιστική δραστηριότητα σε χρονικό διάστημα όχι μικρότερο των 6 μηνών.

4. Κακώσεις των δακτύλων. 

Κυρίως συμβαίνουν στο μπλοκ. Κακός συγχρονισμός στο άλμα, κακή τοποθέτηση των χεριών και οι μεγάλες ταχύτητες της μπάλας προδιαθέτουν σε τραυματισμούς των δακτύλων. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται η επίδεση με tape για προστασία των αρθρώσεων ή και επίδεση του δακτύλου με το διπλανό.

5. Κακώσεις φλεβών – αρτηριών.  

Αρκετά σπάνιες, αν και περιγράφονται αποφράξεις φλεβών και των δακτυλικών αρτηριών μετά από χτύπημα της μπάλας σε αθλητές υψηλού επιπέδου (Schmeing 1998). Έχουν αναφερθεί, επίσης, θρόμβωση της υποκλείδιας (Treat et al. 2004) και της κεφαλικής φλέβας ( η κεφαλική φλέβα είναι επιφανειακή φλέβα στην πρόσθια έξω επιφάνεια του βραχίονα ). 

Στα σύνδρομα υπέρχρησης στην πετοσφαίριση κατατάσσονται οι παρακάτω παθήσεις: 

1. Κατάγματα κόπωσης ( stress fractures ).  

Οι συνεχόμενες υψηλές επιβαρύνσεις στα άλματα αποτελούν για τον αξονικό σκελετό ένα σημαντικό ερέθισμα. Κατάγματα κόπωσης παρατηρούνται σε ποσοστό 1,9% (Iwamoto and Takeda 2003) με συχνότερη εντόπιση στην κνήμη και τα μετατάρσια.

2. Αχιλλοδυνία. Αίτια αποτελούν οι υψηλές επιβαρύνσεις των αλμάτων, τα ακατάλληλα αθλητικά υποδήματα, παθήσεις του άκρου πόδα (π.χ. βλαισο-πλατυποδία) και ρίκνωση των μυών της γαστροκνημίας. Στους βολλεϋμπολίστες είναι αρκετά συχνές οι ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα.

3. Το ¨γόνατο του άλτη¨ ή τενοντοπάθεια του επιγονατιδικού τένοντα. 

Παρατηρείται σε ποσοστό έως και 20% σε αθλητές αλμάτων. Πόνος εντοπιζόμενος στον κάτω πόλο της επιγονατίδας οφειλόμενος συχνότερα σε εκφυλιστικής, παρά φλεγμονώδους, αιτιολογίας αλλοιώσεις – μικρορήξεις του επιγονατιδικού τένοντα. Παράγοντες προδιαθετικοί της εμφάνισης του συνδρόμου είναι το βάρος σώματος, το ύψος των αλμάτων και η διάρκεια της προπόνησης δύναμης ( Lian et al.2003). Επίσης, φαίνεται να παίζει ρόλο η μυϊκή ανισορροπία μεταξύ καμπτήρων και εκτεινόντων μυών του γόνατος, με τη δύναμη των καμπτήρων να υπολείπεται. Αν τα συντηρητικά μέτρα θεραπείας αποτύχουν απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση.

4. Ασύμμετρη επιβάρυνση της σπονδυλικής στήλης.  

Η αυξημένη λόρδωση της οσφυϊκής μοίρας της ΣΣ σε συνδυασμό με την πλάγια κάμψη και στροφή της κατά τη φάση του λεγόμενου ¨οπλίσματος¨ πριν το χτύπημα της μπάλας, ακολουθείται από αυξημένη κύφωση μετά. Το κινητικό αυτό πρότυπο ευθύνεται για χαρακτηριστικές αλλαγές που παρατηρούνται σε πολλούς παίκτες, όπως η αυξημένη κύφωση στη θωρακική μοίρα της ΣΣ και πτώση του ώμου του επικρατούντος άνω άκρου (Dalichau – Scheele 2002).

Επιβάλλεται σχεδιασμός και τακτική εφαρμογή προπονητικού προγράμματος ενίσχυσης και σταθεροποίησης της ΣΣ, καθώς μελέτες δείχνουν αυξημένα ποσοστά εκφυλιστικών αλλοιώσεων των μεσοσπονδύλιων δίσκων και των αρθρικών αποφύσεων.

5. Σύνδρομο πρόσκρουσης του ώμου ή υπακρωμιακής προστριβής. Η άρθρωση του ώμου είναι από τις συχνότερα προσβαλλόμενες από χρόνια σύνδρομα επιβάρυνσης στην πετοσφαίριση. Σχεδόν 50% των αθλητών αναφέρουν χρόνιο πόνο στον ώμο (Wang et al. 2001). Συχνές αιτίες αποτελούν οι μυϊκές ανισορροπίες ειδικότερα του στροφικού πετάλου του ώμου (Wang and Cochrane 2001).

6. Μεμονωμένη ατροφία του υπακάνθιου μυός (M.Infraspinatus). Πρόκειται για πάθηση χαρακτηριστική της πετοσφαίρισης που οφείλεται σε συμπιεστική νευροπάθεια του υπερπλάτιου νεύρου. Αιτιολογικά αναφέρονται ανατομικές παραλλαγές στην πορεία του νεύρου, κύστεις και μυϊκή αστάθεια της ωμικής ζώνης που οδηγεί σε υπερκινητικότητα. Η θεραπεία είναι χειρουργική. Σε καθυστερημένη διάγνωση ή χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να προκληθεί πλήρης ατροφία του μυός και οι προσβληθέντες παίκτες αναπτύσσουν συνδ. υπακρωμιακής προστριβής μιας κι ένας σημαντικός μυς για τη σταθερότητα του ώμου εκλείπει.


Εν κατακλείδει στους αθλητές/ριες της πετοσφαίρισης απαιτείται κυρίως προσοχή κι επιβάλλεται να δίνεται έμφαση στην πρόληψη των τραυματισμών σε 4 ανατομικές περιοχές:

§ Στην ποδοκνημική
§ Στο γόνατο
§ Στη σπονδυλική στήλη
§ Στον ώμο


Η πρόληψη μπορεί να επιτευχθεί μέσα από προπονητικά προγράμματα τα οποία εφαρμόζονται κυρίως στην περίοδο της προετοιμασίας και το αποτέλεσμά τους διατηρείται με λιγότερες συνεδρίες στην αγωνιστική περίοδο. 

Αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν, πέρα από ενδυνάμωση των ανωτέρω ανατομικών περιοχών, ασκήσεις ισορροπίας και σταθεροποίησης , πλειομετρικές ασκήσεις, ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του ισχίου και της λεκάνης και αντιμετώπιση των όποιων μυϊκών δυσαρμονιών. 

Τα παραπάνω σε συνδυασμό πάντα με τη σωστή εκμάθηση της τεχνικής του αθλήματος προλαμβάνουν σε σημαντικό βαθμό τους τραυματισμούς και παρέχουν στον αθλητή/τρια της πετοσφαίρισης την ευχαρίστηση να απολαμβάνει το αγαπημένο του άθλημα σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν το ασκεί, ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό.

 

 

Πηγή: https://volleynewsthessalias.blogspot.com/2018/09/volleyball.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#.W59s8-gzaUl

Οι Εγγραφές Άρχισαν!

Σας ενημερώνουμε πως οι εγγραφές τις ομάδας μας για την σεζόν 2018-2019 έχουν πλέων ξεκινήσει.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα που θα βρέιτε στην εικόνα.

Ξεκινάμε!

Με χαρά σας ανακοιμώνουμε πως οι ακαδημίες της ομάδας μας για την σεζόν 2018 - 2019 αρχίζουν!

Συγκεκριμένα η ημερομηνία έναρξης είναι Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 στο κλειστό γήπεδο την ομόνιας ΟΒΑ Σερρών.

Πρωτάθλημα Ανδρών 2018 - 2019

Σας ενημερώνουμε πως έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος Ανδρών 2018 - 2019.

Η ανακοίνωση αυτή, γίνεται με κάθε επιφύλαξη διότι τίποτα δεν είναι πλήρως επιβεβαιωμένο ακόμα και για οποιοδήποτε μέρος του προγράμματος ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή.

Μπορείτε να δείτε το ως έχων πρόγραμμα κάνοντας "κλίκ" ΕΔΩ

Σήμερα, Σάββατο 17/3/18 το Ανδρικό τμήμα της ομάδας μας θα παίξει τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-2018.

Τα αγόρια θα μεταβούν σήμερα στην Καβάλα όπου και τα διεξαχθεί ο αγώνας εναντίον του ΑΟ Καβάλας στις 3:00μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Καβάλας, Φαναρίου 7.

Ευχόμαστε λοιπόν στα αγόρια μας καλή επιτυχεία και μιας που είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν, να τον διασκεδάσουν όσο περισσότερο μπορούν και κάνουν αυτό που ξέρουν!!!

Δεν συνεχίζει ο καλύτερος, αλλά αυτός που προσαρμόζεται!

Ο κάθε άνθρωπος, σε οποιονδήποτε χώρο και αν δραστηριοποιείται, αναπτύσσει στοιχεία τα οποία τον βοηθούν να προσαρμοστεί και εξελιχθεί. Για κάθε τομέα δραστηριοποίησης τα «απαραίτητα» στοιχεία-χαρακτηριστικά ποικίλουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις των συνθηκών. Στο περιβάλλον του αθλητισμού, η προσαρμογή και επιτυχία των αθλητών εξαρτάται από παράγοντες που αφορούν κυρίως σε σωματικά, και τεχνικά στοιχεία, ως εκείνα που «προβάλλονται» περισσότερο. Οι αθλητές προπονούνται για να αναπτύξουν τα ανάλογα για το άθλημά τους στοιχεία δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο πώς θα βελτιωθούν όσον αφορά στη σωματική τους κατάσταση όσο και στην τεχνική τους γνώση.

Γιατί, ωστόσο, δεν έχουν κάθε μέρα την ίδια διάθεση; Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την ανοχή τους στην κούραση της προπόνησης; Γιατί κάποιοι κατανοούν περισσότερο τις οδηγίες που δίνονται και αναπτύσσουν αντίστοιχα καλύτερη αντίληψη και ταχύτητα σκέψης; Για ποιο λόγο κάποιοι αθλητές γίνονται «καλύτεροι» από τους υπόλοιπους, ενώ ακολουθούν την ίδια προπόνηση; Και αν είναι κάποιος ταλαντούχος σε τεχνικά ή σωματικά στοιχεία, θα φτάσει απαραίτητα στην κορυφή; Γιατί για αρκετούς αθλητές, η προπόνηση είναι περιβάλλον υψηλής απόδοσης, ενώ στον αγώνα δυσκολεύονται να «βγάλουν» τον καλό τους εαυτό.

Τα ερευνητικά δεδομένα και η καθημερινή εμπειρία δείχνουν ότι η επιτυχία του αθλητή «εξαρτάται» και από πολλούς Ψυχολογικούς και Πνευματικούς παράγοντες καθώς και από στοιχεία της Προσωπικότητάς του. Στους Ψυχολογικούς συμπεριλαμβάνονται τα κίνητρα, η εμπιστοσύνη στον εαυτό του, η αντιμετώπιση του άγχους, η διαχείριση των συναισθημάτων, η ικανότητα ελέγχου του εαυτού και όσοι άλλοι παράγοντες «ρυθμίζουν» τη συναισθηματική κατάσταση του αθλητή.

Αντίστοιχα στους Πνευματικούς παράγοντες, συμπεριλαμβάνονται δεξιότητες όπως η συγκέντρωση, η ικανότητα ανάλυσης πληροφοριών, η ταχύτητα σκέψης, η λήψη αποφάσεων, η επιλογή πληροφοριών, η κατανόηση του περιβάλλοντος και όσα όλα στοιχεία αποτελούν την πνευματική διάσταση του ατόμου.

Σε κάθε περίπτωση τόσο τα Ψυχολογικά όσο και τα Πνευματικά στοιχεία του αθλητή είναι εφικτό να μετρηθούν καθώς πλέον υπάρχουν τα αντίστοιχα εργαλεία για την αξιολόγηση αντίστοιχων διαστάσεων. Στα στοιχεία Προσωπικότητας που βοηθούν τον αθλητή στην επιτυχία του, αναφέρονται η δεκτικότητα προς συνεργασία, η εργατικότητα και πειθαρχία, η επιμονή και η υπομονή και όσα άλλα αναπτύσσει με την πάροδο των ετών και αποτελούν «κομμάτι» της προσωπικότητάς του. Τόσο τα Ψυχολογικά όσο και τα Πνευματικά στοιχεία είναι επίκτητα, ο κάθε αθλητής έχει τη δυνατότητα να τα «δουλέψει» και με βάση την προσπάθειά του να τα αποκτήσει. Τα Ψυχολογικά στοιχεία είναι δύσκολο να δουλευτούν και απαιτούν συνδυασμό πραγμάτων. Προσπαθείς να δουλέψεις μέσα σε ένα διάστημα την αυτοπεποίθηση, την οποία κάποιος χρειάζεται χρόνια για να αποκτήσει. Αντίστοιχα, για τα Πνευματικά στοιχεία παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες και επίσης δουλεύεται ως παράγοντας δύσκολα.

Το σημαντικό για τον αθλητή είναι να κατανοήσει ποια στοιχεία χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο, ως απαραίτητα για το άθλημά του ή την πορεία εξέλιξής του. Οι αθλητές επιλέγουν να εστιάσουν σε τεχνικά στοιχεία και σωματική κατάσταση, καθώς είναι αυτά που «φαίνονται» περισσότερο. Για τη βέλτιστη σωματική κατάσταση, θα χρειαστεί ωστόσο να υπάρξει και η αντίστοιχη ψυχο-πνευματική.

Φαίνεται να επικρατεί και στον αθλητισμό η άποψη του Δαρβίνου ότι: «Δεν επικρατεί ο πιο δυνατός ή ο πιο καλός αλλά εκείνος που προσαρμόζεται στις συνθήκες», αναδεικνύοντας τον ψυχοπνευματικό παράγοντα...

Νίκη μεγάλης σημασίας σημείωσε το Ανδρικό Αγωνιστικό Τμήμα της Ελπίς Σερρών.

Η νίκη αυτή έδωσε στην όμαδα της Ελπίς τους πολυπόθητους 3 βαθμούς αλλά και την ικανοποίηση της νίκης, μίας και τα Αγόρια της ομάδας, έδειξαν μέγαλη πρόοδο το τελευταίο χρονικό διάστημα, χώρις όμως να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σήμερα όμως όλα δούλεψαν "ρολόι" και σε συνδυασμό με τα εμφανώς λιγότερα λάθη, η όμαδα της Ελπίς κατάφερε να νικήσει την ομάδα του Αμυγδαλεώνα με 3-1 σετ!

Στήν συνέχεια η όμαδα "γιόρτασε" την νίκη της στο 'Καπηλειό του Κωστή'. Φωτογραφίες θα βρείτε παρακάτω.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Ανδρικόυ τμήματος θα βρείτε εδώ: http://elpisserron.gr/index.php/agonistiko/programma-agonon

 

 

Η Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 θα αποτελέσει μια απο τις πιο ενεργητικές, αγωνιστικά,  Κυριακές του Συλλόγου μας καθώς θα πραγματοποιηθούν αγώνες του τουρνουά μη-ενεργών Πανκορασίδων - Κορασίδων αλλά και του πρωταθλήματος Ανδρών.

Την ημέρα θα ανοίξει αγωνιστικά το τμήμα Κορασίδων-Πανκορασίδων της ομάδας μας, στις 10:00 π.μ. στο γήπεδο της Ομόνοιας, όπου θα αγωνιστεί με τις ομάδες, Α.Ο.Σ. και Νιγρίτα. 

Στην συνέχεια, την σκυτάλη θα πάρει το Ανδρικό τμήμα μας, που θα βρεθεί αντιμέτωπο με την ομάδα της Καβάλας στις 3:00 μ.μ. στο γήπεδο τις Ομόνοιας.

 

! Υπενθυμίζουμε πως οι ομάδες Κορασίδων-Πανκορασίδων, πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο στις 9:15 π.μ.!!!

 

Για περεταίρω πληροφορίες όσων αφορά τα προγράμματα των αγώνων θα βρείτε στους συνδέσμους:

Κορασίδες - Πανκορασίδες: http://elpisserron.gr/index.php/agonistiko/programma-agonon-pankorasidon-korasidon

Ανδρικό: http://elpisserron.gr/index.php/agonistiko/programma-agonon

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 8:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ο Ετήσιος Χορός και η Κοπή της Βασιλόπιτας του συλλόγου μας στο Μελτέμι της Κερασίας στον Αη Γιάννη.

Η τιμή για τους ενήλικες θα είναι 15€ και για τα παιδιά 10€.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!

Kopi pitas.jpg

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν στην Ακαδημία βόλει αγοριών-κοριτσιών της Α.Σ Ελπίς, αφού μάζεψαν είδη ρουχισμού και τα έστειλαν στην Αθήνα και στους πληγέντες από τις πρόσφατες θεομηνίες στην Μάνδρα. Η προπονήτρια Γεωργία Γεωργοπούλου ήταν διοργανώτρια και έπεισε όλους έτσι ώστε να βοηθήσουν και η ανταπόκριση τους ήταν άκρως αποτελεσματική. Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου λοιπόν, στο 1ο γυμνάσιο, συγκέντρωσαν ο καθένας ότι μπορούσε (ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια και παιχνίδια) και μάλιστα τα έστειλαν άμεσα στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στην Μάνδρα.

Η ίδια η προπονήτρια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Σήμερα η Ακαδημία Βόλεϊ της Ελπίς Σερρών έδειξε έμπρακτα την συμπαράσταση της στους πληγέντες της Μάνδρας. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι στις Σέρρες. Ευχαριστούμε την μεταφορική του Κου Κελφωτίου Γιάννη για την ανιδιοτελή στήριξη».

pixlr_20171130054145035.jpg

Πηγή: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.fonh.gr%2F%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B1%2F&h=ATMS2mTBxtaap8ciLUlINRrG5kECpL8-miDa2YB6RhAJsL1YD1VxX0I5lsyt61REX7i3eLuc7cRCnDOMWSjmlgl22KZENt8urxk5uYBI3F5sTyVViKqXy0fB00Ip2QXYdqgTcplQqHsG&s=1&enc=AZOjsFzeRcREyfkXlxZ3NOiWCj0R3VSL2vKld6m0mq0fyqo0qDuOCy7to5SyLafCDUig77ezlQGFK_jil_EcL9Hd7KxmvPNCvo91V_-Q-hX5Dg

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 διεξήχθη ο 3ος αγώνας του πρωταθλήματος της Β'Εθνικής Ανδρών μεταξύ των ομάδων "Ελπίς Σερρών" και "Έβρος Σουφλίου".

Η ομάδα του Έβρου ήταν δύσκολος αντίπαλος και απο τα πρώτα λεπτά έδειξε την υπεροχή της στον αγώνα, κάτι που αποδεικνύεται και απο την ιστορία του συλλόγου.

Η ομάδα μας αντιμετώπισε προβλήματα στην υποδοχή με αποτέλεσμα η ομάδα του Έβρου, επικεντωμένη σε αποτελεσματικές επιθέσεις, να νικήσει με 0-3 σετ συνεχίζοντας έτσι την νικηφόρα πορεία της. Απο την άλλη, η ομάδα μας δέχτηκε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και συνεχίζει τις προπονήσεις επικεντρωμένη στο να μειώσει τις αδυναμίες της καθώς προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα με τον "Ερμογένη Ξάνθης" εκτός έδρας την Κυριακή 10 Δεκεβρίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων θα βρείτε εδώhttp://elpisserron.gr/index.php/agonistiko/programma-agonon

Είσαι προπονητής

Του Λεωνίδα Καραϊσκου

​Συνήθως δεν αναλαμβάνεις ένα, αλλά περισσότερα γκρουπ (είναι πιο οικονομικό για τους εργοδότες αυτό) Υπολόγισε ελαχίστως έναν αριθμό 30 ή 40 αθλητές ή αθλήτριες στην ευθύνη σου, να είσαι μέσα.
Φτιάχνεις  το ετήσιο πλάνο σου ή τον μικρόκυκλο των προπονήσεων για να βελτιωθεί το γκρουπ αλλά και ατομικά ο καθένας ή καθεμία εκ των 30, 40,50.

Είναι μόνο αυτή όμως η περιγραφή του ρόλου σου? ¨Όχι.

Να παίξουν όλες, όλοι.

Να μην αδικήσεις καμία, κανένα. Την ίδια ώρα,  να δώσεις περισσότερο χρόνο στο  ταλέντο που δεν μπορεί τώρα αλλά θα διαπρέψει στο μέλλον και κανένας άλλος δεν το οσφραίνεται εκτός από εσένα. Παράλληλα,  να μην ξεχάσεις εκείνους-ες  που εργάζονται σκληρά αν και λιγότερο ή καθόλου ταλαντούχοι. 

Να συμπεριφέρεσαι ως καλός παιδαγωγός και στα πολύ δύσκολα που νομοτελειακά έρχονται,  να βάζεις  τα όρια κοινής οπτικής για να μην παρεξηγείσαι.
Να λαμβάνεις υπόψη σε κάθε συμπεριφορά σου τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού. Το περιβάλλον του, τις προσδοκίες του ίδιου του παιδιού αλλά και της οικογένειας.   Όμως και πολλές ειδικές καταστάσεις δύσκολων ή αποκλίνουσων περιπτώσεων οικογενειών.

Να σκύβεις με ευλαβικό τρόπο σε κάθε μικρό προβληματάκι που γεννιέται  με το άγχος αυτό να μην διογκωθεί και γίνει δυσεπίλυτο. Την ίδια στιγμή, να είσαι ικανός να φεύγεις  ως αίλουρος μακριά και να βλέπεις το όλον ψάχνοντας τρόπους προόδου των ομάδων σου, συνολικά.
Να προσπαθείς και να γαλουχείς  με αξίες όλες και όλους.

Να τροφοδοτείς με διαρκή και εύστοχο λόγο,  δίνοντας τεχνικές και τακτικές οδηγίες.

Να βρίσκεις λέξεις κλειδιά για να κάνεις έντονο και αξέχαστο αυτό που θέλεις να μεταδώσεις.

Να βάζεις όρια, προβλέποντας κάθε δυνατή και αδύνατη εξέλιξη και ως έμπειρος δικαστής να κρίνεις εντός δευτερολέπτου ποιος υπερέβη τα εσκαμμένα απολαμβάνοντας τις συνέπειες που εσύ έχεις θέσει.

Να μην κάνεις λάθος, στη κρίση σου ούτε να σου διαφύγει κάποια συμπεριφορά, κρατώντας πάντα τις κεραίες σου ορθάνοιχτες. 

Να προβλέπεις το αρνητικό που έρχεται και να το αντιμετωπίζεις όταν αυτό ακόμα δεν είναι καν ορατό.
Να θέλουν όλοι τη νίκη κοιτάζοντας επίμονα και προκλητικά το σκορ, όμως εσύ να βλέπεις το κοντινό ή μακρινό μέλλον που οδηγεί τις πράξεις σου. 

Να θέλεις να το περιγράψεις  όλο αυτό και να μην ξέρεις αν αξίζει τον κόπο να το πράξεις.  Όμως να το κάνεις, αξίζει.
Να βάζεις στόχους υψηλούς και να πείθεις τον κόσμο σου να ακολουθήσει το διάβα που εσύ χαράζεις. 

Να εργάζεσαι χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τις κριτικές που ασκούνται για σένα λίγα μέτρα πιο πέρα, στις κερκίδες.

Να προσπαθείς να αναδείξεις με τρόπο τα θέματα που κουβαλάει κάθε παιδί για να το βοηθήσεις και όχι να τα κρύψεις κάτω από το χαλάκι που συνήθως στρώνει η προστατευτική οικογένεια.

Να προσπαθείς να μαντέψεις την εικόνα κάθε σπιτιού και να βρεις εσύ τη λύση όταν όλα φαντάζουν δύσκολα και ανυπέρβλητα
Να ακούς με ορθάνοιχτα αυτιά τους γονείς όταν έχουν κάτι σημαντικό  να πουν και να έχεις έτοιμη μια συμβουλή, γιατί απλά τη χρειάζονται.

Να μπορείς να συγχωρείς και να κοιτάς παρακάτω. Να μην θυμάσαι τίποτα αρνητικό  γιατί εσύ κοιτάς ψηλά και μακριά στον καθαρό ορίζοντα.
Να διορθώνεις τα λάθη σου χωρίς να κάνεις ακόμα ένα λάθος.

Να νευριάζεις ως κάθε άνθρωπος υπό πίεση αλλά το επόμενο δευτερόλεπτο να γυρίζεις τον διακόπτη στον εκπαιδευτικό σου ρόλο για τον οποίο γεννήθηκες και αναπνέεις.

Να βρίσκεις διαρκώς ευκαιρίες να εμπνέεις και άλλες τόσες να εμπνέεσαι.

Να ενημερώνεσαι για την επιστήμη σου και να βελτιώνεις τις δεξιότητές σου.
Τι κάνει ένας προπονητής? Όλα τα παραπάνω κάνει, άλλος  άριστα, άλλος λιγότερο πετυχημένα. Απόλυτος λοιπόν σεβασμός στο ρόλο του προπονητή όπως ανάλογος σεβασμός σε κάθε εργασία που έχει πολυδιάστατη και εκπαιδευτική αποστολή.

 

 

Πηγή: http://volleyland.gr/arthra/sevasmos-sto-rolo-toy-proponiti/#.WggGnmb3qjI.facebook

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 το Ανδρικό τμήμα της ομάδας μας πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του εναντίον της ομάδας του Α.Ο.Αμυγδαλεώνα συνεχίζοντας το "σερί".

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι καθώς οι ομάδες έφτασαν στο πέμπτο σετ όπου και κρίθηκε ο αγώνας.

Τα αγόρια μας αγωνίστηκαν μέχρι τέλους και κατάφεραν να κερδίσουν με 2-3 σετ κάνοντας έτσι το "2 στα 2". Για τον λόγο αυτό, αξίζει σε αυτόυς αλλά και στις προπονήτριές τους ένα μεγάλο μπράβο.

Είναι άξιο να σημειωθεί πως έγιναν έντονα παράπονα και από τις δύο ομάδες για την διαιτησία καθώς υπήρχε έλλειψη σωστής κρίσης καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα!

Τώρα τα αγόρια μπαίνουν ξανά σε κλίμα προπόνησης καθώς πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο αγώνα εντός έδρας στις 26 Νοεμβρίου εναντίον την ομάδας του Σουφλίου.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων θα βρείτε εδώ: http://elpisserron.gr/index.php/agonistiko/programma-agonon

Σήμερα Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 το Ανδικό τμήμα της ομάδας μας πέτυχε την πρώτη νίκη της χρονιάς με το άνοιγμα της αγωνικτικής περιόδου του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής!!!

Τα αγόρια της ομάδας στάθηκαν δυνατά και πέτυχαν την πρώτη νίκη της περιόδου ενάντια στην ομάδα της "Α.Ο.Σ. Άρτεμης" οι οποία στάθηκε ως άξιος αντίπαλος καθώς το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι στο οποίο η ομάδα μας επικράτησε με 2-3 σετ.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στου παίκτες μας οι οποίοι πλέον προετοιμάζονται για το επόμενο παιχνίδι στις 12 Νοεμβρίου 2017 εντάντια στην ομάδα του Αμυγδαλεώνα εκτός έδρας!

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των αγώνων εδώ: http://elpisserron.gr/index.php/agonistiko/programma-agonon

Σελίδα 1 από 2

Επικοινωνία

Πληροφορίες

+30 6938 444 878

email: elpis.volley.serres@hotmail.com


Προπονητές:

Γιαλένιου Κυριακή τηλ.6944519518

Γεωργοπούλου Γεωργία τηλ.6938444878

 • Ελπίς Σερρών

  Η Ελπίς Σερρών είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο ιδιωτικής πρωτοβουλίας..
 • Φιλοσοφία

  Η Ακαδημία δεν είναι μια απλή συνάθροιση ατόμων, αλλά αποτελεί μια οντότητα που λειτουργεί...
 • Κανονισμός Λειτουργίας

  Οι Ακαδημίες μας αφορούν αγόρια και κορίτσια από 4 έως 16 χρονών και..
 • Κανόνες Αθλητών

  Για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή των προπονήσεων ο κάθε αθλητής/τρια..